Opleidingsinitiatief

Het opleidingsinitiatief van het jaar is een competitie tussen opleiders/opleidingsinstituten om een initiatief naar voren te schuiven wat bij/door hun gebruikt wordt in de dagelijkse praktijk van de opleiding van klifio’s. Te denken valt aan een speciale manier van lesgeven aan klifio’s (bv. in de regio), een goede manier van feedback geven, een bepaald hulpmiddel om de voortgang van een klifio te monitoren, etc. etc.

Het opleidingsinitiatief is in 2014 in het leven geroepen. Het opleidingsinitiatief was succesvol, er zijn veel goede reacties over binnengekomen. Het zal daarom in de komende jaren ook een vervolg krijgen.

De gang van zaken is als volgt. Klifio’s en opleiders wordt gevraagd een eigen initiatief of een initiatief van een ander instituut te nomineren, door een mailtje met een omschrijving hiervan naar klifop@nvkf.nl te sturen. Het KLIFOP-bestuur nomineert jaarlijks onder de inzendingen een top 3. Elk van de genomineerden krijgt op de jaarlijkse Woudschoten-conferentie een minuut de tijd om hun initiatief te pitchen voor de gehele vereniging. De leden mogen vervolgens hun stem uitbrengen, waarmee de winnaar bekend wordt.

Klik hier voor de initiatieven van 2016

Klik hier voor de initiatieven van 2015

Klik hier voor de initiatieven van 2014