Wetenschaps- en innovatieprijs Federatie Medisch Specialisten

In 2023 wordt er opnieuw een wetenschaps- en innovatieprijs uitgereikt door de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Met de wetenschaps- en innovatieprijs wil de FMS de medisch specialist in zijn/haar rol als wetenschapper meer voor het voetlicht brengen.

De prijs zal worden uitgereikt aan het beste ‘innovatieve’ onderzoek dat ofwel gericht is op ontwikkeling van nieuwe diagnostiek en behandeling ofwel op vernieuwing in de organisatie van zorg, en in elk geval aantoonbaar heeft geleid tot verbetering van een zorgproces. Het multidisciplinaire karakter kan hier ook de samenwerking met niet-medische disciplines zijn. Het gaat om een onderzoek en niet om een innovatief idee of project.

Vanuit de NVKF dragen wij heel graag innovatief onderzoek aan! Denk jij dat jouw onderzoek voldoet aan de hierboven beschreven criteria, meldt dit voor 1 december via secretariaat@nvkf.nl. De commissie W&I zal uit de inzendingen een keuze maken en deze indienen bij de FMS. Een onafhankelijke vakjury van de FMS selecteert uiteindelijk een top 3 vanuit alle wetenschapsverenigingen. De winnaar wordt tijdens een feestelijke uitreiking in juni 2023 bekend gemaakt.

Meer informatie is te vinden op: https://demedischspecialist.nl/nieuwsoverzicht/nieuws/wie-wint-de-wetenschaps-en-innovatieprijs-2023 of kan gevraagd worden via de commissie W&I.