Werken aan nieuwe WAD protocollen

In het weekend van 20/21 februari 2016 is een groep enthousiaste klinisch fysici en klinisch fysici i.o. naar Schiermonnikoog getrokken om, geheel in afzondering, zich volledig te kunnen concentreren op de WAD protocollen. Sinds enige tijd zijn de WAD protocollen (testen voor kwaliteitscontrole radiologie apparatuur) al wijdverspreid binnen de NVKF bekend en uitgebreid getest. Omdat m.n. klifio’s hadden aangegeven niet altijd helemaal uit de voeten te kunnen met de WAD protocollen is de werkgroep “WAD 2.0” zo opgezet dat er veel klifio’s deel kunnen nemen. Hierdoor ontstonden op Schiermonnikoog erg leuke discussies tussen klifios en wat meer seniore klinisch fysici.
Vrijdag zijn we gezamenlijk per boot naar Schiermonnikoog gegaan, waar Arjen al op ons stond te wachten. Hij was vooruit gereisd om de locatie gereed te maken. Eenmaal aangekomen zijn we, na een gezamenlijke lunch en een korte wandeling, direct aan de slag gegaan. ’s Avonds om 22.00 uur moesten Cécile en KlaasJan de sessie stoppen, zodat er nog tijd was voor een gezamenlijke borrel. Ook de zaterdag is hard gewerkt, na een vroege ochtendwandeling en een gezamenlijk ontbijt is iedereen weer aan de slag gegaan om met de discussies van de vrijdag in het achterhoofd de puntjes op de i te zetten.
Al met al een zeer geslaagd weekend, komende Woudschoten zullen we op zaterdagochtend onze resultaten presenteren! De bedoeling is dat we voor Woudschoten de pre-final versie van de WAD protocollen aan de NVKF leden voorleggen zodat we er tijdens Woudschoten een klap op kunnen geven. Ook maken we daar bekend welk vervolg en welke status de protocollen binnen onze vereniging en het veld zal krijgen.

Namens de stuurgroep WAD 2.0, Cécile Jeuekens, KlaasJan Renema en Arjen Becht