VZI gaat ECRI-meldingen distribueren

De VZI is met de ECRI Institute overeengekomen dat per 1 januari 2015 de distributie van de MT Alerts en de Health Devices van de TNO wordt overgenomen en door de VZI zal worden uitgegeven. Het VZI-bestuur is er trots op dat de Amerikaanse organisatie ECRI Institute, met een vestiging in het Verenigd Koninkrijk, de VZI als partner in Nederland heeft uitgekozen.

De ECRI Institute is een gezaghebbende organisatie in de medische technologie die wereldwijde gevaarmeldingen inzake medische hulpmiddelen van onder meer de FDA ontvangt en in de wekelijkse MT Alerts publiceert. Hiernaast brengt de ECRI institute maandelijks de Health Devices uit waarin onder meer nieuwe ontwikkelingen in de medische technologie en resultaten van vergelijkende testen tussen medische apparatuur worden gepubliceerd.

De VZI is van mening dat deze activiteit uitstekend past binnen de doelstelling om haar leden te informeren over de ontwikkelingen in de medische technologie en is verheugd dat Reinout Hensbroek van de TNO de eerstkomende periode de VZI zal ondersteunen zodat de ondersteuning die de abonnees de afgelopen decennia gewend zijn, blijft geborgd.