Nieuws

NVRO presenteert kennisagenda

23-06-17

Op 16 juni heeft de Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie (NVRO) haar kennisagenda gepresenteerd. Deze kennisagenda bestaat uit een top tien van onderwerpen binnen de radiotherapie waarvoor onderzoek zeer wenselijk is. KWF-directeur Michel Rudolphie nam een eerste exemplaar van de kennisagenda in ontvangst.

Joh Atenbeurs

16-06-17

De NVS kent sinds 2009 speciaal young professionals de zgn. Joh Atenbeurs. De beurs wordt iedere twee jaar beschikbaar gesteld en is bedoeld om beginnende stralingsdeskundigen financieel te ondersteunen bij deelname aan een IRPA-congres. Dè gelegenheid om je wetenschappelijk of toegepast werk te presenteren aan vakgenoten buiten onze landsgrenzen.

BijlageGrootte
PDF icon Joh Atenbeurs.pdf21.75 KB

Nieuwe werkwijze voor indienen meldingen, vragen en klachten bij de ANVS

06-06-17

Vanaf 6 juni 2017 verandert de werkwijze voor het indienen van meldingen, vragen en klachten bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). Door de nieuwe procedure kan de ANVS sneller reageren.

Opiniestuk Lieke Poot in Volkskrant

30-05-17

Vandaag staat er in de Volkskrant een opiniestuk van Lieke Poot. Een stuk waar een mening in wordt verkondigd (en) wat aanzet tot nadenken. Precies wat je van een klinisch fysicus mag verwachten. Van harte aanbevolen om te lezen en te delen met collega’s (http://www.volkskrant.nl/opinie/meldplicht-voor-dure-nieuwe-technieken-in-de-zorg-lost-niks-op~a4497783/).

Nieuwe bestralingstechniek: MRI-linac

26-05-17

In het UMC Utrecht is afgelopen vrijdag de eerste patiënt (first-in-man), uit een serie van vijf, behandeld in de zogenoemde MRI-Linac, de nieuwste radiotherapiemachine.

KLIFOP lustrumcongres 2017

16-05-17

Op 6 en 7 oktober 2017 wordt het 25-jarig jubileum van de KLIFOP gevierd met een lustrumcongres! Bij deze speciale editie zijn alle NVKF-leden van harte welkom bij het symposium op vrijdag 6 oktober.

Meer informatie over het lustrumcongres van de KLIFOP is hier te vinden.

NVKF-lustrum 2018

08-05-17

In 2018 bestaat de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica 45 jaar! Daarmee wordt het negende lustrum bereikt, en dit wordt natuurlijk groots gevierd met een 2-daags evenement op een toonaangevende locatie.

De lustrumcommissie is momenteel hard aan het werk om een inspirerend en interactief congres te organiseren, met een muzikaal thema. Immers, de NVKF, daar zit muziek in!

Nieuw tussenakkoord medisch-specialistische zorg 2018

08-05-17

Eind 2017 loopt het huidige zogenaamde ‘hoofdlijnenakkoord’ voor de medisch specialistische zorg af. Na meerdere malen overleg bij VWS, is er op 21 april j.l. een onderhandelaarsakkoord bereikt over afspraken voor 2018. De verwachting is dat een nieuw kabinet vervolgens voor 2019 en verder een langjarig akkoord zal willen afsluiten.

IOMP e-Journal MPI

08-05-17

Er is een nieuwe uitgave van het IOMP Journal verschenen met o.a. de volgende onderwerpen: CT dosimetrie , MR artefacten en RapidArc gebruik.

De uitgave is hier in te zien.

Koninklijke onderscheiding Prof. dr.ir. D. Stegeman

08-05-17

NVKF-lid Dick Stegeman, emeritus hoogleraar in het Radboud umc, is in april jl. onderscheiden als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de onderscheiding de onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls van de gemeente Nijmegen vanwege zijn rijke en succesvolle carrière als klinisch fysicus in de Neurologie.