Agenda

Startdatum Categorie
23-08-18 ECMP 2018
Om de twee jaar organiseert de EFOMP een Europees congres. Het volgende congres is van 23-25 Augustus 2018 in Kopenhagen, Denemarken.Vanuit de NVKF is Maurice Janssen betrokken (programmacommissie). Diverse andere collega’s zullen daar ook voordrachten houden.Inmiddels zijn de sessies met andere gremia (o.a. ESTRO, IAEA) ook bekend.De registratiekosten zijn relatief laag voor leden (€200,-) bij aanmelding voor 21 Mei 2017. Vanuit de commissie Europa van harte aanbevolen!Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
28-08-18 Open vergadering NEN normcommissie klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen
De norm ISO 14155 is wereldwijd dé norm voor het opzetten en uitvoeren van klinisch onderzoek met medische hulpmiddelen. Nederlandse experts hebben zich de afgelopen jaren gezamenlijk ingezet om bij ISO te schrijven aan een nieuwe versie van ISO 14155. Binnenkort verschijnt het concept van deze norm voor publiek commentaar. De Nederlandse normcommissie voor Klinisch Onderzoek nodigt alle Nederlandse partijen die met deze norm te maken hebben uit om hun reactie te geven op het concept en deel te nemen aan de open vergadering op dinsdag 28 augustus bij NEN.Bekijk hier het volledige programma en/of meld u direct aan voor deze open vergadering. 
Overige Bekijk
04-09-18 Afscheidssymposium Saar Muller
Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
04-09-18 Congres 'van Hippocrates tot datadriven dokter; voorop in vernieuwing'
Nieuwe informatiesystemen, patiëntenportalen, informatie vanuit wearables, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op. De zorg van nu én de toekomst vraagt om goede eenduidige vastlegging en uitwisseling van zorginformatie. Als medisch specialist heeft u die informatie nodig om uw patiënt te kunnen helpen, maar ook om de zorg van morgen nog beter te maken. Lees verder
Congres Bekijk
07-09-18 7th World Congress of Clinical Safety (7WCCS)
Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
07-09-18 IGRT 2019 Course
Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
13-09-18 Nascholingsbijeenkomst Kring AKF
Tijd: 12.30 - 16.30 uurHet programma volgt t.z.t.
AKF Nascholing Bekijk
04-10-18 Lustrum NVKF
Kijk hier voor meer informatie.
NVKF Bekijk
25-10-18 Opleiding Stralingsbeschermingsdeskundige op het niveau van Coördinerend Deskundige
Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
29-10-18 Physics of Medical Imaging course: Magnetic Resonance Imaging & Spectroscopy
Kijk hier voor meer informatie
Overige Bekijk
01-11-18 Algemene Ledenvergadering NVKF
NVKF Vergadering Bekijk
08-11-18 PET/CT cursus voor Klinisch Fysici (i.o.)
Op donderdag 8 november en vrijdag 9 november 2018 organiseren de afdelingen Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming van het UMCG en Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het VUMC de vijfde PET/CT cursus voor klinisch fysici (i.o.). Deze cursus is bedoeld voor fysici (i.o.) die te maken krijgen met PET/CT in wat voor vorm dan ook. Het doel van deze korte cursus is om een technisch – fysische ondergrond te geven van vele aspecten die een rol spelen bij de aanschaf, installatie, gebruik en onderhoud van PET/CT apparatuur. De cursus wordt gegeven in het NH hotel tegenover het UMCG te Groningen.Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
13-11-18 Nascholingsbijeenkomst Kring RNG
Het programma volgt t.z.t.
NVKF Bekijk
16-11-18 6e Groningse cursus Tinnitus
Meer informatie en een inschrijfformulier vindt u op www.wenckebachinstituut.nl
Overige Bekijk
21-11-18 Physics of Medical Imaging course: Ultrasound Imaging
Kijk hier voor meer informatie.
Overige Bekijk
11-12-18 Nascholingsbijeenkomst Kring AKF
Let op! Nog even onder voorbehoud!Het programma volgt t.z.t.
AKF Nascholing Bekijk
14-12-18 NVNG Lustrumsymposium
Door middel van een open dagsymposium met daarnaast een besloten avondprogramma zal op vrijdag 14 december 2018 het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde groots gevierd worden. Het thema zal luiden: van ‘een wereld vol wonderen’ naar ‘de wondere wereld van de Nucleaire Geneeskunde’. We laten u nog even speculeren over de verkozen locatie.De leden van de NVKF zijn van harte uitgenodigd om dit symposium bij te wonen. Nadere informatie over inschrijfmogelijkheden, locatie en programmadetails volgt t.z.t.. 
Overige Bekijk
14-12-18 Van wereld vol wonderen naar de wondere wereld van de Nucleaire Geneeskunde
Op vrijdag 14 december 2018 zal het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde groots worden gevierd door middel van een opendagsymposium met aansluitend een besloten avondprogramma. Het thema “Van wereld vol wonderen naar de wondere wereld van de Nucleaire Geneeskunde” sluit aan op de gekozen locatie: de Efteling.Het programma bestaat uit meerdere presentaties door gerenommeerde (buitenlandse) sprekers op het gebied van Therasnostics, dosimetrie en recente maatschappelijke ontwikkelingen. Het volledige programma is te vinden in de bijgevoegde flyer.Inschrijven voor het Lustrum congres is mogelijk via de website www.50jaarnvng.nl  Tot 1 november geldt een gereduceerd 'early bird' tarief.
Overige Bekijk
12-02-19 Physics of Medical Imaging course: Image Theory, Perception and Processing
Kijk hier voor meer informatie
Overige Bekijk
13-02-19 Physics of Medical Imaging course: Diagnostic Radiology and CT
Kijk hier voor meer informatie
Overige Bekijk
14-02-19 Innovation for Health
Op 14 februari 2019 vindt de zesde editie van Innovation for Health plaats in WTC Rotterdam. De conferentie brengt meer dan 800 bezoekers en 60 invloedrijke sprekers bij elkaar uit industrie, wetenschap, overheid, finance en maatschappelijke organisaties met als doel bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de gezondheidszorg.Innovation for Health biedt een podium aan innovatieve projecten en producten uit industrie en academie, gericht op prevention, diagnosis, cure & care. Een bezoek aan Innovation for Health brengt u de laatste trends, inspiratie, interactie, nieuwe contacten en vele kansen voor nieuwe samenwerkingen. Voor meer informatie en registratie: www.innovationforhealth.nl.
Overige Bekijk
12-03-19 Physics of Medical Imaging course: Nuclear Medicine
Kijk hier voor meer  informatie
Overige Bekijk
01-04-19 Radiation Protection Training Course
Kijk hier voor meer informatie
Overige Bekijk
04-04-19 NVKF-conferentie
Meer informatie volgt t.z.t.
NVKF Bekijk