Nieuws

NVKF-conferentie Woudschoten

30-07-21

De Commissie Woudschoten heeft het genoegen jullie hierbij uit te nodigen voor de jaarlijkse NVKF-conferentie op 14 en 15 oktober 2021 (donderdag en vrijdag) met als thema: “Kennis is…”. Dit jaar zal de conferentie eenmalig online plaatsvinden in verband met de onzekerheden als gevolg van corona-besmettingen en -maatregelen.

Te gast in de vroege ochtendshow Gaan! @NPOradio1

06-07-21

“Mij kunnen ze het ’s nachts wakker maken om het te hebben over mijn vak; audiologie en tinnitus.”

Arjan Bel benoemd tot hoogleraar

03-06-21

Per 1 juni is dr. Arjan Bel benoemd tot hoogleraar Klinische fysica radiotherapie (in het bijzonder de beeldvorming) aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.

Priscilla 25 jaar bij de NVKF!

01-06-21

Op 1 juni 1996 kwam Priscilla Verbon de NVKF secretarieel ondersteunen. Toen nog via de VVAA, nu via Cantrijn. Priscilla heeft de NVKF zien en laten groeien, ze is onze steun en toeverlaat en het geheugen van de vereniging.

Vandaag hebben wij haar in het zonnetje gezet met persoonlijke berichten van (oud)bestuursleden en een mooie toespraak van onze voorzitter.

NVKF Jaarverslag 2020

21-05-21

Het jaarverslag 2020 van de NVKF heeft een ander format dan voorgaande jaren. Het KLIFOP-bestuur, de NVKF commissies en de nascholingskringen hebben hun individuele jaarverslag aangeleverd. De punten hieruit zijn thematisch samengevoegd en tekstueel op elkaar aangepast in het nieuwe jaarverslag format.

Koninklijke onderscheiding collega Prof. dr.ir. Wouter Dreschler

28-04-21

Op 26 april 2021 heeft collega Prof. dr.ir. Wouter Dreschler, klinisch fysicus – audioloog bij het Amsterdam UMC, een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn vele verdiensten in de audiologie.
Wouter is benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau.
Hij werd o.a. onderscheiden vanwege zijn baanbrekende werk op het gebied van (preventie van) gehoorschade.

Federatie: Rol klinisch fysicus onmisbaar bij “1001” voorbeelden van juiste zorg op juiste plek

22-04-21

Afgelopen vrijdag stond klinisch fysicus Christiaan van Swol op de voorpagina van de Federatie met een interview over de Juiste Zorg Op de Juiste Plek. Hier staat het nieuwsbericht met daarin een link naar het volledige interview.

Klaas Breur Award voor Jan Lagendijk

20-04-21

Jan Lagendijk heeft de Klaas Breur Award 2021 gewonnen voor het bedenken van de MR-linac en zijn pionierswerk om dit tot een klinisch succes te maken.

Terugkijken webinars "Doktoren in de digitale wereld"

15-04-21

Op 6 april jl. heeft de vierde uitzending van Dokteren in de digitale wereld plaatsgevonden. De aflevering ging over Beeldvormende toepassingen van AI. De uitzending is hier terug te zien.

Aflevering vijf (de laatste aflevering van de serie) is hier terug te zien.

International Medical Physics Week

12-04-21

De International Organisation of Medical Physics (IOMP) viert de International Medical Physics Week en organiseert in dat kader een bijscholing van 26 – 30 april 2021 met titels als (op volgorde van de 5 dagen) Monochromatic X-rays, Artificial Intelligence, Patient radiation protection, contact shielding improve patient safety en management of unintended and accidental exposures.