Nieuws

Foto-expositie SuperHEARoes brengt kinderen met cochleair implantaat naar Rotterdam

23-05-23

Van dinsdag 30 mei tot en met 13 juni 2023 wordt het Kruisplein in Rotterdam omgetoverd tot de locatie van de pop-up fototentoonstelling SuperHEARoes. Deze unieke expositie in het hart van Rotterdam presenteert 20 portretten van kinderen met een cochleair implantaat (CI).

NVKF Lustrum: dien je abstract in!

16-05-23

Op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2023 vieren we het 50-jarige bestaan van de klinische fysica met het lustrumcongres. De Lustrumcommissie stelt samen met de kringen het programma open voor ingezonden presentaties. We nodigen je dan ook uit om een abstract in te dienen.

NVKF Lustrum 28 en 29 september 2023

09-05-23

Op 4 april 2023 bestond de NVKF 50 jaar. Het tiende lustrum wordt groots gevierd op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2023 in Omnisport Apeldoorn.

Het gouden lustrum heeft een sportief thema. Topzorg is immers teamsport. De lustrumcommissie werkt nauw samen om een optimale prestatie neer te zetten bij de organisatie van het evenement. Dus, ga jij ook mee voor GOUD?

Urgent verzoek vanuit EFOMP

06-04-23

Vanuit de EFOMP heeft de NVKF het verzoek gekregen om 5-10 ziekenhuizen en de contactpersonen in Nederland te identificeren die bereid zijn deel te nemen aan het MARLIN project (zie onderstaande tekst). Indien je bereid bent aan deze enquête mee te werken, geef dit dan door aan Johan Cuijpers (jp.cuijpers@amsterdamumc.nl)  .

De NVKF bestaat 50 jaar!

04-04-23

Vandaag, 4 april 2023, bestaat de NVKF 50 jaar! Dit gouden jubileum wordt in dit lustrumjaar met diverse feestelijkheden gevierd. Dit start vandaag met een  feestelijke ALV voor onze leden van onze vereniging. In september vieren we onze verjaardag groot en sportief tijdens ons lustrumcongres.

Nieuwe locatie NVKF lustrum + inschrijving geopend

12-03-23

Op 4 april 2023 bestaat de NVKF 50 jaar. Het tiende lustrum wordt, zoals eerder aangekondigd, groots gevierd op donderdag 28 en vrijdag 29 september 2023. Eerder is ook aangekondigd dat het lustrum in ijsstadion Thialf gehouden zou worden. Echter, door (gasprijs) omstandigheden kan dit niet doorgaan. Gelukkig hebben we een uitstekend alternatief gevonden.

De Staat van de Stralingsbescherming 2022

29-12-22

De ANVS heeft deze ‘Staat’ in samenwerking met de toezichtpartners de Douane, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de Inspectie Militaire Gezondheid, de Nederlandse Arbeidsinspectie en het Staatstoezicht op de Mijnen opgesteld. Deze ‘Staat’ presenteert de werking van het stelsel van de stralingsbescherming en de ANVS en betrokken toezichthouders reflecteren hierop.

Brief NVKF en NVKNO aan staatssecretaris VWS inzake advies gezondheidsraad Gehoorschade

13-12-22

Op maandag 12 december is er vanuit onze vereniging samen met de NVKNO een brief gestuurd naar de staatssecretaris van VWS i.v.m.

Portret Lars Murrer, opleider klinische fysica Radiotherapie Maastro

25-10-22

Vandaag is op de website van de Federatie Medisch Specislisten een portret Lars Murrer, opleider klinische fysica Radiotherapie bij Maastro, gepubliceerd. 

Het is een mooi, persoonlijk portret dat een goed kijkje geeft in de rol van opleider. 

Wetenschaps- en innovatieprijs Federatie Medisch Specialisten

19-09-22

In 2023 wordt er opnieuw een wetenschaps- en innovatieprijs uitgereikt door de Federatie Medisch Specialisten (FMS). Met de wetenschaps- en innovatieprijs wil de FMS de medisch specialist in zijn/haar rol als wetenschapper meer voor het voetlicht brengen.