Kruimelpad
EFOMP zoekt klinisch fysicus met ervaring in fysiologische metingen
Wat speelt er?
Binnen de EFOMP ontstaat langzaam maar zeker meer interesse voor verbreding van het aandachtsgebied van de Medical Physics Expert (MPE = geregistreerd klinisch fysicus). Waar momenteel op Europees niveau de focus nog ligt op radiotherapie met daarnaast nucleaire geneeskunde en radiodiagnostiek wordt er inmiddels ook voorzichtig gekeken naar werkvelden zoals we die in Nederland kennen als Algemene Klinische Fysica (AKF) en Klinische Audiologie (AUD). Het succes van de werkgroep ‘Life cycle management of medical equipment’ o.l.v. Wim van Asten is hier een voorbeeld van. In navolging hiervan hebben onze Finse collega’s recentelijk het initiatief genomen om een werkgroep ‘Physiologic Measurements and Medical Physicists’ op te richten. Het doel van beide werkgroepen is om tot een formeel policy statement (respectievelijk PS 17 en PS 20) aangaande de betrokkenheid van een MPE bij genoemde thema’s te komen.
Wat wordt er gezocht?
Binnen de NVKF is er vanaf de oprichting van de vereniging in 1973 aandacht voor het beheer van medische apparatuur en een directe, actieve betrokkenheid bij het klinische werk van de artsen buiten de gebieden waar gewerkt wordt met ioniserende straling. Het sterkste voorbeeld is het werkveld van de klinisch fysicus audioloog. Voor deelname aan genoemde EFOMP-werkgroep wordt gedacht aan een collega werkzaam binnen het subspecialisme AKF of AUD. Naast een actief lid voor de werkgroep wordt ook gezocht naar consultants die op enige afstand de vorderingen van de werkgroep volgen en op afroep beschikbaar zijn om hun expertise aan de werkgroep te leveren. De werkbelasting van een werkgroep lid wordt geschat op niet meer dan 4 tot 8 uur per maand en bestaat uit deelname aan video-overleg en het schrijven en beoordelen van beleidsstukken betreffende het thema van de werkgroep. In ruil voor je inspanningen krijg je direct invloed op de totstandkoming van Europees beleid, contacten met collega’s uit het buitenland en ervaring op Europees niveau.
Wat nu verder?
Als je geïnteresseerd bent (werkgroep lid of consultant) kun je dit laten weten door aan Ad Maas een korte motivatie met een beknopt Engelstalig c.v. te sturen. Dit kan tot uiterlijk 11 november a.s. De kandidaatstelling vindt plaats vanuit de NVKF-commissie Europese Zaken en zij verzorgen de verdere communicatie met EFOMP.