Datum van inzending
donderdag 11 juni 2015 09:38
Auteur
Matthijs
Draijer

AC/FBZ bereikt onderhandelaarsakkoord voor nieuwe Cao UMC

Tijdens de vijfde onderhandelingsronde hebben AC/FBZ en de andere werknemersorganisaties in de vroege ochtend van 10 juni 2015 met werkgeversorganisatie NFU een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe Cao UMC. Er is een looptijd overeengekomen van 1 april 2015 tot 1 januari 2018. Zie de uitgebreide informatie op de http://www.fbz.nl/fbz/actueel/nieuws/detail.aspx?artikel=168.

Beloning van ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch fysici

Vanaf de start van Fuwavaz is voor ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch fysici sprake van functiedifferentiatie (afgezien van plaatsvervangend hoofd en hoofd). Dit komt onder meer tot uitdrukking in een senior functie. Verder kunnen in verband met werktijden boven de 36 uur, inconveniënten en extra inzet toelagen worden verstrekt.

Gedurende de looptijd van de cao wordt een aangepaste salarisstructuur voor ziekenhuisapothekers, klinisch chemici en klinisch fysici ontwikkeld die met ingang van de volgende nieuwe cao wordt ingevoerd. Hierbij worden functiedifferentiatie,  inschaling en mogelijke toelagen betrokken.