Wisseling voorzitter NVKF

Op 28 en 29 september hadden we een sportief lustrumcongres in Omnisport te Apeldoorn. Een prachtige bijeenkomst waar we met elkaar het 50-jarig bestaan van de NVKF hebben gevierd onder het motto “NVKF pakt goud – Topzorg is teamsport”.

Op de eerste dag van het congres heeft Lieke Poot de voorzittershamer overgedragen aan Mariken Zijlmans. Maar liefst 8 jaar heeft Lieke de NVKF aangestuurd. Zij heeft met haar drive en ambitie de zichtbaarheid en positionering van de NVKF enorm vergroot en de NVKF gebracht tot de bloeiende vereniging die zij nu is. De NVKF leden hebben op prachtige wijze afscheid van Lieke genomen: een mooi overzicht van haar voorzittersperiode door oud-bestuurslid Jeroen van de Kamer, een minutenlange staande ovatie van de aanwezige leden en het lied “Dag Lieke”, uitgevoerd door de Klifpop Reunion Band.

Het bestuur heeft, als kroon op het werk, Lieke onderscheiden met de gouden NVKF speld, als dank voor haar bijzondere verdiensten ten aanzien van zichtbaarheid en positionering van het vak en de vereniging.

Mariken Zijlmans, onze nieuwe voorzitter, hield hierna haar “maidenspeech”. Zij nam ons mee in haar geschiedenis met de NVKF en vatte de reis die wij met elkaar hebben gemaakt mooi samen. Voor de toekomst zijn haar sleutelwoorden: professionaliseren, kennis organiseren, collectieve verantwoordelijkheid en verbinding.