Foto-expositie SuperHEARoes brengt kinderen met cochleair implantaat naar Rotterdam

Van dinsdag 30 mei tot en met 13 juni 2023 wordt het Kruisplein in Rotterdam omgetoverd tot de locatie van de pop-up fototentoonstelling SuperHEARoes. Deze unieke expositie in het hart van Rotterdam presenteert 20 portretten van kinderen met een cochleair implantaat (CI). Dit speciale hoortoestel dat met een operatie in het oor geplaatst wordt, kan kinderen met ernstige gehoorproblemen helpen om te leren praten, mee te doen op school en te genieten van muziek. De portretten zijn gemaakt door fotograaf Jessica van der Mast, zelf ook CI-drager.

SuperHEARoes wordt georganiseerd in het kader van het internationale ESPCI-congres. Dit congres vindt plaats van 31 mei tot en met 3 juni in de Doelen, Rotterdam. Het congres trekt wetenschappers, artsen, audiologen, logopedisten, psychologen en maatschappelijk werkers van over de hele wereld, die samenkomen om kennis en ervaringen te delen over cochleaire implantaten bij kinderen. Met trots kunnen we meedelen dat het ESPCI het grootste internationale congres is op dit gebied wereldwijd. Het congres wordt georganiseerd door het Radboudumc in Nijmegen en het Erasmus MC Rotterdam.

De foto-expositie SuperHEARoes belicht de kracht en veerkracht van kinderen met een cochleair implantaat. Elk portret toont de unieke persoonlijkheid en het potentieel van deze kinderen en geeft een inspirerend beeld van hun ervaringen en dromen. Door deze tentoonstelling midden in het bruisende centrum van Rotterdam te presenteren, willen we het bewustzijn vergroten en begrip creëren voor kinderen met gehoorverlies en de impact van cochleaire implantaten voor deze kinderen.

"We zijn heel blij om deze bijzondere tentoonstelling te presenteren tijdens het ESPCI-congres," aldus de organisatie van het congres. "De foto's vangen de moed en trots van deze kinderen en laten zien dat ze in staat zijn om volop deel te nemen aan de samenleving. We hopen dat de tentoonstelling een bron van inspiratie zal zijn voor zowel de congresdeelnemers als het brede publiek."

SuperHEARoes is een unieke gelegenheid voor zowel professionals als het grote publiek om de verhalen achter cochleaire implantaten te ontdekken en de impact ervan op het leven van kinderen te begrijpen. De tentoonstelling zal gratis toegankelijk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van gehoorverlies en de innovatieve oplossingen die het biedt. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door het Radboudumc, Erasmus MC en de gemeente Rotterdam. Mis deze kans niet om de foto-expositie SuperHEARoes te ervaren en de inspirerende verhalen van deze kinderen te ontdekken. Kom tussen 30 mei en 13 juni naar het Kruisplein in Rotterdam en laat je raken door de deze kinderen.

Zie hieronder voor enkele foto’s van de expositie.